Talentanalyse

Op het moment dat jij klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière, is het van toegevoegde waarde om goed te weten wat jouw talenten zijn, wat jou uniek maakt en hoe jouw talenten gebenchmarkt worden ten opzichte van werkend Nederland. Wij maken gebruik van twee verschillende analyses om jou te helpen in deze zoektocht. Aan de hand daarvan kunnen concrete stappen gemaakt worden in de richting van jouw perfecte volgende carrièrestap.

        

Onze aanpak

Wij beschikken over twee analyses die wij inzetten, gebaseerd op de vraag van de klant. Enerzijds beschikken wij over de Talent Motivatie Analyse, anderzijds beschikken we over Management Drives. 

Talent Motivatie Analyse (TMA)

De Talent Motivatie Analyse (TMA) is voor ons hét instrument bij ontwikkelvraagstukken. De TMA-analyse is doeltreffend en veelzijdig: naast de primaire TMA beschikken wij over tooling voor het creëren van competentieprofielen, 360 graden feedback en beroepsoriëntatie.

De TMA brengt jouw talenten, persoonlijkheid en drijfveren in kaart. Voor je begint aan de zoektocht naar een nieuwe baan, is dit de basis om erachter te komen wat jou uniek maakt. Door middel van 44 verschillende talenten en 50(!) competenties meten wij jouw talent en geven wij jou objectief inzicht in jouw groeipotentieel. 

Naast het inzichtelijk maken van jouw talenten, persoonlijkheid en drijfveren beschikt de TMA ook over analyses die kunnen weergeven wat jouw ideale manier van communiceren is, welke communicatiestijl jij liever vermijdt, hoe de ideale werkomgeving eruit ziet en waar jouw ontwikkelperspectief ligt. 

Management Drives

Als een van de weinige instrumenten in zijn soort geeft Management Drives de mogelijkheid om een vertaling te maken van jouw drijfveren en gedrag naar teams en de organisatie als geheel.

De Management Drives toepassingen kenmerken zich doordat zij niet alleen naar jou en jouw gedrag kijken, maar ook naar een plek in een organisatie. Kijkend naar teams en organisaties nemen we jou wel als uitgangspunt.

Het succes van leiderschap en projecten hangt voor 80% af van 'zachte factoren'. Wij gebruiken daarom Management Drives omdat het deze zachte factoren meetbaar maakt en het biedt jou daardoor de mogelijkheid om hierop in te spelen. Bij alle Management Drives toepassingen zijn praktische toepasbaarheid en pragmatiek de kernwoorden.

Ervaring van onze klant

Ik was op een punt gekomen dat ik een carrièreswitch wilde gaan maken. Mijn hulpvraag heb ik toentertijd bij Vinder neergelegd. Vinder kwam snel in actie. We planden een afspraak en ik maakte een TMA. De uitkomst van deze TMA heeft mij enorm positief verrast. Maar liefst 95% van de test bleek te kloppen, ik herkende mezelf echt in de resultaten. Naar aanleiding van deze uitslag heb ik een aantal zeer prettige gesprekken gehad. Ik voelde me altijd erg op mijn gemak. Ook op de momenten dat de consultant mij een spiegel voorhield. Door de wijze waarop hij dit deed sprong ik niet in de verdediging, iets waar ik normaal gesproken wel naar neig. Hij zette mij aan het denken. Het hele traject heeft ervoor gezorgd dat ik er nu van overtuigd ben dat dit voor mij een goed moment is om van baan te veranderen. De beren op de weg die mij hiervan weerhielden zijn nu verdwenen. Alles ligt open voor een leuke nieuwe uitdaging! Ik heb Vinder inmiddels aanbevolen aan een collega van mij.  

Susan van Veenen
Teamleider Achmea

Er is meer...

Je hebt nu een uitgebreide analyse op papier met jouw talenten, persoonlijkheid en drijfveren. Maar daar stopt het proces niet. Om de volgende stap te maken, is het belangrijk dat o.a. jouw cv op orde is. 

Lees meer over Personal branding

Volg ons op Social Media