Werving & Selectie

Heeft een wetswijziging ervoor gezorgd dat je op korte termijn extra juristen nodig hebt? Zorgt een nieuwe klant voor een hoop extra werk? Of heb je moeite met het vinden van de juiste mensen? Vinder is gespecialiseerd in de werving & selectie van groepen personeel binnen de Legal, Finance en Process markten. 

        

Onze aanpak

Van analysefase tot aanstellingsfase: ons werving- & selectietraject voor vaste functies in een organisatie is kraakhelder. Onze specialiteit is de werving en selectie van groepen. Tijdens de analysefase met de opdrachtgever komen wij middels een competentiesessie samen tot een competentie- en een inhoudelijk profiel. Het is onze unieke manier om altijd een resultaatgarantie te kunnen bieden. Samen op weg naar de juiste personen in het team.

Analysefase

Intake en opstellen van het competentie- en inhoudelijk profiel.

Wervingsfase

Werving van potentiële kandidaten via diverse kanalen.

Selectiefase

TMA-test, competentiematch en voordracht van kandidaten.

Aanstellingsfase

Gesprekken bij de opdrachtgever en afrondende communicatie met kandidaten.

Nazorgfase

Evaluatiegesprek met opdrachtgever na 100 dagen.

Ervaring van onze klant

Via Vinder hebben wij met veel succes een goede junior business controller geworven. Door met name goed te kijken welke drive en persoonlijkheid van de kandidaten aansluit bij onze behoefte heeft Vinder een selectie gemaakt. Vinder gaat daarbij verder dan de vast gebaande paden en was daardoor in staat voor ons de juiste kandidaten te selecteren!

Marco Haas
Teammanager Gemeente Hilversum

Er is meer...

Naast werving & selectie biedt Vinder ook talentontwikkeling aan. Het is van belang voor de leden van een team om inzichtelijk te hebben waar de talenten en drijfveren liggen van elkaar. Vooral wanneer het team een nieuwe samenstelling krijgt. 

Lees meer over talentontwikkeling

Volg ons op Social Media