Werk-naar-werktrajecten

Wij helpen bedrijven bij de begeleiding van medewerkers van voordeur tot voordeur. Een reorganisatie heeft gevolgen. Zo simpel is het. Voor een organisatie, maar ook voor boventallige werknemers. Om de gevolgen voor de boventallige medewerkers te beperken, zorgt de organisatie vaak voor financiële ondersteuning en hulp bij het vinden van een nieuwe baan. Een sociaal plan voorziet in regelingen en voorzieningen voor de werknemers die getroffen worden door de reorganisatie. Wij kunnen je hierbij helpen. 

        

Onze aanpak

Wij helpen bij het opstellen van een mobiliteitsplan en voeren het vervolgens ook uit. Dit doen wij door een traject te starten dat iedere partij voordeel biedt. Enerzijds bespaart de organisatie tijd en energie door het outplacementtraject volledig uit handen te geven. Anderzijds ervaart de werknemer een individuele, persoonsgerichte benadering waarin talenten en drijfveren centraal staan. Op deze manier wordt het aanwezige potentieel benut om snel van van werk naar werk te gaan. Wij helpen en ontzorgen van voordeur tot voordeur.

Praktijkcase

Jouw nieuwe baan in 3 stappen

Eén van onze klanten staat voor een grote reorganisatie. Dit betekent dat veel medewerkers boventallig zijn geworden. Om deze medewerkers te helpen naar een nieuwe baan, bied Vinder een 'Jouw baan in 3 stappen'-traject aan. Door het matchen van de talenten en ambities van deze medewerkers zorgen wij voor de perfecte carrièrestap: een nieuwe baan waarvan zij energie krijgen en waarin ze snel hun draai zullen vinden. 

img

Er is meer...

Naast werving & selectie biedt Vinder ook talentontwikkeling aan. Het is van belang voor de leden van een team om inzichtelijk te hebben waar de talenten en drijfveren liggen elkaar. Vooral wanneer het team een nieuwe samenstelling krijgt. 

Lees meer over talentontwikkeling

Volg ons op Social Media