Duurzame inzetbaarheid

In meer en meer organisaties komt duurzame inzetbaarheid steeds hoger op de agenda. Het is van belang voor organisaties dat medewerkers inzetbaar blijven, nu en in de toekomst. Dit houdt in dat medewerkers beter kunnen inspelen op aanpassingen van hun takenpakket, ontwikkelingen binnen de organisatie of een verandering in hun loopbaan. 

        

Onze aanpak

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers betekent dus grofweg dat zij nu en in de toekomst hun werk kunnen blijven doen. Daarbij is het essentieel om te weten wat iemand nodig heeft om gemotiveerd en gelukkig te blijven binnen zijn werk en tegelijkertijd ook hoe ingespeeld kan worden op de veranderende marktsituaties. Wij helpen in duurzame inzetbaarheidstrajecten door als onafhankelijke coach op te treden. Wij ondersteunen medewerkers in de zoektocht naar wat hen motiveert en gelukkig maakt, rekening houdend met de veranderingen die aan de orde zijn binnen een organisatie. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het takenpakket van een medewerkers verandert of dat een medewerkers switcht van afdeling of zelfs van sector. 

Ervaring van onze klant

Ik was op een punt gekomen dat ik een carrièreswitch wilde gaan maken. Mijn hulpvraag heb ik toentertijd bij Vinder neergelegd. Vinder kwam snel in actie. We planden een afspraak en ik maakte een TMA. De uitkomst van deze TMA heeft mij enorm positief verrast. Maar liefst 95% van de test bleek te kloppen, ik herkende mezelf echt in de resultaten. Naar aanleiding van deze uitslag heb ik een aantal zeer prettige gesprekken gehad. Ik voelde me altijd erg op mijn gemak. Ook op de momenten dat de consultant mij een spiegel voorhield. Door de wijze waarop hij dit deed sprong ik niet in de verdediging, iets waar ik normaal gesproken wel naar neig. Hij zette mij aan het denken. Het hele traject heeft ervoor gezorgd dat ik er nu van overtuigd ben dat dit voor mij een goed moment is om van baan te veranderen. De beren op de weg die mij hiervan weerhielden zijn nu verdwenen. Alles ligt open voor een leuke nieuwe uitdaging! Ik heb Vinder inmiddels aanbevolen aan een collega van mij.

Susan van Veenen
Teamleider Achmea

Er is meer...

Los van vraagstukken rondom duurzame inzetbaarheid geloven wij dat talent de bron is van prestatie. Door inzichtelijk te hebben wie welke talenten heeft binnen een organisatie, kan succesvollere samenwerking worden bereikt, binnen teams maar ook op organisatieniveau.

Lees meer over talentontwikkeling

Volg ons op Social Media