Wat we doen

Hoe weet een bedrijf wie de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment zijn? Voor nu én voor in de toekomst? Daar zorgt Vinder voor! Wij helpen jou met het inzichtelijk maken welke dynamische talentenmix jij nodig hebt en tegelijkertijd beschikken wij over een resourcepool met zulke talenten. Binnen deze resourcepool heerst een hoge mate van transparantie op het gebied van talenten, kennis, kunde en ervaringen maar ook de carrièrefase en hun interesses hebben wij inzichtelijk. Door de twee ingrediënten bij elkaar te brengen, oftewel vraag en aanbod, creëren wij de juiste match voor jou. 

Toekomstproof

Organisaties anno nu worden constant uitgedaagd om te veranderen. Gek genoeg is verandering de enige constante geworden. Vroeger zag het bedrijfsleven er heel anders uit, bedrijven maakten een tienjarenplan, waarbij precies bekend was wie waarvoor nodig was. Tegenwoordig staan organisaties voor de uitdaging om dit statische patroon te doorbreken. Bedrijven moeten 'toekomstproof' worden én blijven. 

Flexibilisering

Bedrijven moeten proactief bezig zijn met het voorspellen van de talentbehoeften en deze vertalen naar een strategische personeelsplanning. Niet al het benodigde talent bevindt zich binnen een organisatie en door het constant veranderende karakter van een organisatie verandert de behoefte voor talent sneller dan voorheen. De kans op een mismatch tussen het interne talentaanbod en het talent dat nodig is, wordt groter. Een flexibele personeelsschil biedt hierin de oplossing, die bestaat uit een mix van talenten die voor de komende jaren nodig zijn.

 

Onze oplossingen

Onze kracht zit hem in het zijn van businesspartner én carrièrepartner zijn. Dit dubbelzijdige platform kan gezien worden als een dynamische marktplaats, dat functioneert als verbinder tussen bedrijf & personeel. Beide kanten, bedrijf en professional, zijn constant in beweging. In iedere fase moet er een optimale fit worden bereikt. Voor het bedrijf betekent dit dat er in elke fase een optimale personeelsschil aanwezig moet zijn. Voor de professional betekent dit dat in elke fase van zijn leven voldoende uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden aanwezig moeten zijn. Deze twee dynamische behoeften brengen wij op het juiste moment bij elkaar. 

Vinder als businesspartner

Als businesspartner zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf ondanks de krappe markt toch over de juiste talenten beschikt. Door onze diepgaande kennis van Legal, Finance en Process zijn wij op de hoogte van wat er speelt en waarnaar toe bewogen wordt. Daarnaast beschikken wij, via ons moederbedrijf EIFFEL, over een uitgebreid netwerk binnen deze disciplines. Dit stelt ons in staat om snel en goedkoop jouw bedrijf te koppelen aan talenten. Deze talenten zijn na een korte onboardingsfase snel productief. De ‘war for talent’ die gaande is, zorgt ervoor dat talenten duur zijn en moeilijk te vinden. Daarnaast zijn zij niet geïnteresseerd om voor de lange termijn aan boord te komen. Wij kunnen hier slim en efficiënt op inspelen.

Lees meer

Vinder als carrièrepartner

De 'overwhelmed professional', een term die we steeds vaker horen. Hij of zij doet zijn werk prima, gaat voornamelijk op in de waan van de dag maar toch kriebelt het. Het kriebelt naar de 'next step', uitgedaagd worden om te excelleren. Dit kost tijd en zij hebben eigenlijk geen tijd om hier werk van te maken. Tevens zijn de interessante 'job opportunities' maar beperkt zichtbaar en is het niet makkelijk om buiten de grenzen van de sector te kijken. Het hoeft niet moeilijk te zijn, als je de juiste mensen daarbij om hulp vraagt. Wij kunnen 'job opportunities' vinden die de professional op het juiste moment nieuwe energie gaan geven. 

 

Lees meer

Volg ons op Social Media